Oamenii dominaţi de Jupiter sînt foarte temperamentali şi nu suporta sa fie acuzaţi de lipsa de onestitate. O acuzaţie nedreapta sau o insulta adusa integritaţii lor le va provoca o indignare exploziva, dar dupa o izbucnire temperamntala incendiara, Sagetatorul tipic se va simţi cuprins de remuşcari şi va încerca sa dreaga lucrurile. Îţi va învineţi ochiul şi te va baga în spital, dar probabil ca a doua zi te va îngropa în flori şi compasiune.

sagetator1

În tinereţea lor sunt foarte interesaţi de probleme bisericeşti, dar o data cu vîrsta, devin tot mai sceptici în privinţa dogmei, înclina sa se îndoiasca de lucrurile în care credeau pîna atunci şi încep sa caute valori perfecte.

Întotdeauna vei observa la naivul, curajosul, optimistul Sagetator o trasatura copilaroasa. El refuza sa accepte gravitatea vieţii, deşi unii dintre ei reuşesc sa faca faţa responasbilitaţilor cu multă conştiinciozitate dupa ce trec de prima tinereţe. Însa nu sînt niciodata cu adevarat fericiţi atunci cînd simt povara acestor responsabilitaţi. Firea jupiteriana se revolta împotriva restricţiilor şi daca acestea sînt prea multe, pot provoca nativului boli grave.

Atît arcaşii timizi cît şi cei plini de forţa îşi vor asuma oricînd riscul de a se îndragosti, fara sa stea pe gînduri. Ei se arunca în iubire cu capul în îaninte, abandonîndu-i-se cu inconştienţa, dar deseori se opresc brusc atunci cînd e rostit cuvîntul „casatorie”. Cîteva dintre cele mai neplacute trasaturi ale unora dintre Sagetatori sînt temperamentul violent, excesele alimentare şi alcoolice, care pot duce la obezitate şi alcoolism, o inteligenţa sclipitoare patata de sarcasm usturator sau excentricitate extrema şi incapacitatea e a pastra un secret. Dar nici una dintre acestea nu trebuie neaparat sa ramîna defecte permanente. Ele pot fi uşor eliminate datorita hotarîrii tipice Sagetatorilor.

sagetator2

Barbat sau femeie, arcaşul se poate purta atît de stîngaci, sau se poate preface ca e atît de retras, încît ar putea sa-ţi dea impresia ca nu e prea inteligent sau ca e timid. E adevarat ca sînt cîţiva nativi care adopta un comportament excentric, de sihaştri, dar asta nu face decît sa le dea ocazia sa-şi ascuta şi mai mult mintea, ajungînd pîna la geniu.Deşi Sagetatorii au memorii uluitoare, care îi ajuta sa spuna cu exactitate ce au facut pe 14 aprilie 198, şi îşi amintesc fiecare detaliu al carţilor şi filmelor, ei pot uita unde şi-au lasat haina.

Un jupiterian nu e în stare niciodată sa spună o minciună fără să fie prins. Nimeni nu-l crede. Înşelatoria nu sta în firea lui şi cînd încearca s-o abordeze e dat în vileag rapid şi sigur. Ar face bine sa spună întotdeauna adevarul, fie ce-o fi! Nici chiar mintea lui atenta, ascuţita, nu-l va putea salva de rezultatele unei astfel de excursii în ţara minciunii.

Nativilor săgetători nu le place să aștepte si de aceea se enervează îngrozitor atunci când avionul, trenul sau mașina întârzie. Pot fi nepoliticoși cu oamenii, însă asta se întâmplă din cauza sincerității. Când sunt nervosi nu stau prea mult și spun ce le trece prin cap. Sunt iubitori de animale si urasc abuzurile asupra micutelor vietuitoare.

O slabă armonie interioara și un mod nesăbuit de a reacționa, iată două din defectele Săgetătorului care merg mână in mână. Dacă un Săgetător a greșit undeva si nu a observat nimeni, nu va observa nici el. A făcut bine, a facut rău? Nu-i pasă. Săgetătorul se miscă intuind posibilități de actiune, nicidecum cugetând.
În timpul conflictelor iși păstreaza calmul cu greu și se înfurie la cea mai mică provocare.
Pot fi șefi buni, dar au rezultate mai bune atunci când lucrează singuri și nu in grup.El este veșnicul nemulțumit, impasiv, prea optimist pentru lumea în care trăiește, arogant si delăsător.

Disclaimer: Acest text nu-mi aparține. E o culegere de texte de pe diverse site-uri de pe internet. Oricum, cam toate spun acelaș lucru. Am ales în general caracteristicile pe care eu le consider potrivite nativilor săgetători pe care îi cunosc.

12 gânduri despre “SĂGETĂTORII

  1. nu stiu cine sau pe ce baza s-au facut studiile astea despre zodii, dar cel putin aici, din ce ai cules tu, eu ma regasesc in totalitate… am pasit cu un an peste primele trei decenii din viata, deci pot spune ca din experienta pot sa-mi dau cu parerea… ai inceput cu ce trebuia inceput… cel mai mult urasc sa fiu acuzat pe nedrept… ma face sa explodez, si da, desi sunt o fire general calma, sunt unele lucruri care ma transforma intr-un vulcan… iar dupa, regret tot ce am spus sau modul in care am actionat. cred ca toti sagetatorii suntem predominant firi rationale bazate pe concret, dar in anumite cazuri emotiile distrug ratiunea. iubim, tot ce ne place si deseori traim dezamagiri ce ne arunca in depresie… sunt atat de multe…
    bun articol >:)

    Apreciază

    1. Da, si eu mă regăsesc în multe din cele scrise. Dar tot nu urmăresc horoscopul și nici nu cred în el. Se pare că au nimerit însă caracteristicile generale 😀

      Apreciază

Tu ce crezi?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.