Sursă foto: webcultura.ro

Text publicat  prima dată pe Webcultura.ro

Lucrul acela, pe care îl căutăm cu toții în permanență și pare că nu reușim a-l găsi vreodată. Lucrul acela… îmi scapă termenul pe moment…
E acel lucru pe care îl simți în prima dimineață de primăvară adevărată; atunci când, după o rece, înghețată și îndelungată iarnă, soarele se arată mandru, în toată splendoarea sa și simți cum ți se dezmorțește trupul, dar mai ales, cum ți se încălzește sufletul.
E lucrul acela pe care îl simți atunci când îți privești părinți; îi vezi cu câtă dragoste și grijă te înconjoară și se străduiesc să te pregătească pentru viață în așa fel încât tu să găsești întotdeauna Lucrul Acela. Și gândești atunci: „ce bine că sunt, ce bine că-i am, pentru că mulți sunt aceia care nu-i mai au sau nu i-au avut niciodată aproape”.
E acel lucru pe care îl simți atunci când îți vezi copilul zâmbind, atunci când îi simți micuțele brațe în jurul gâtului tău în cea mai inocentă și plină de dragoste îmbrățișare. Și-ți trec atunci prin fața ochilor minții, toți acei copii părăsiți și uitați care n-au simțit vreodată căldura sufletească, astfel n-au simțit nicicând… Lucrul Acela.
E lucrul acela pe care îl simți atunci când, după o lungă călătorie prin soarele dogoritor, te poți opri să bei o cană cu apă rece. Apoi te poți spăla și curăța, pentru că ai apă și sunt atât de mulți oameni pe acest Pământ care plătesc scump pentru ea.
E acel lucru pe care ar trebui să-l simți în fiecare dimineață când te trezești. Pentru că respiri, pentru că ești sănătos și stă în puterea ta să faci ca fiecare zi să fie unică și specială. Viața însăși este un mare dar și nu trebuie nesocotit.
Ar trebui poate să renunțăm puțin la ego-ul nostru de oameni superiori, să facem puțină curățenie în suflet astfel încât să facem un loc în care să punem un sipet. Să adunăm în acel sipet toate Aceste Lucruri laolaltă. Poate, doar poate, vom înțelege atunci că Lucrul Acela pe care îl căutăm neobosiți peste tot, îl avem în permanență cu noi, în noi. Și vom afla atunci că Lucrul Acela se numește Fericire.

Reclame

17 gânduri despre “Lucrul Acela

 1. Obtinerea autenticei fericiri,costa scump ! Majoritatea,considera a fi o marfa ce poate fi comercializata, privilegiul celor bogati,accesibila doar prin perceptia conjugarii verbelor „être si avoir”,ceea ce este o mare eroare si înselatorie mondiala,prin care ‘papusarii’ sistemului mondial conduc cu lejeritate mintile obsurizate de credinte iluzorii oferind maselor posibilitatea de a câstiga cât mai multi bani,de a evolua pe scara sociala prin studii si functii nelimitate,’furându-le’ timpul ‘turmelor flamânde’,ce pasc din zori pâna târziu în noapte,o ‘iarba falsa,iluzorie,ce nu satura sufletul’, culcându-se si trezindu-se mereu mai flamânde dupa …FERICIRE !:)

  Apreciază

  1. La asta mă gândeam atunci când am spus de lucrul pe care îl simțim dimineața când ne trezim și constatăm că respirăm și suntem sănătoși. Mulțumesc tare mult, Capăt de Curcubeu 🙂
   O după amiază plăcută! 🌹☕

   Apreciat de 1 persoană

  1. Ce expresie frumoasă! Mă onorează cuvintele tale!
   Eu, de câte ori îmi recitesc textele, am senzația că nu am reușit să transpun în cuvinte prea bine ceea ce am vrut să exprim. Mă gândesc că poate trebuia altfel, sau mai mult, sau mai bine, sau…
   Îți mulțumesc, Onu!

   Apreciază

   1. M. C.,
    Spune-mi, te rog, numele de alint, al acronimului tău.
    Mă încântă răspunsul tău.Este un semn, că respirăm la unison.Și este atât de plăcut acordul simultan.Îți doresc aceleași îndoieli de sine, sincere și prolifice.Îți mulțumesc mult, la rându-mi!

    Apreciază

 2. Buna dimineata!
  O cafea mai speciala in zorii acestei zile
  v-as fi asternut pe-o coala ,insa nu am gasit file
  nici cerneala in stilou,nici cuvinte adecvate
  doar un fluture-n tablou,sa v-aduca sanatate,
  o zi de zambete plina si tot ceea ce doriti,
  soarele sper sa revina,cu totii sa fim fericiti !

  Apreciază

Tu ce crezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s