Toleranța
sursă foto: huza.org

Știu că-s la modă titlurile lungi dar, cum spunea Oscar Wilde, „moda e o formă de urâțenie atât de intolerabila, încât simțim nevoia de a schimba ceva la ea la fiecare 6 luni”.

Și sinceră să fiu, nici nu știu cum să încep articolul ăsta. Ideile se rostogolesc cumva in mintea mea, amestecate, fără cap sau coadă, dar fiecare cu însemnătatea ei. Nu scriu despre asta pentru că e subiectul zilei; oricum părerea mea nu este importantă, nu poate schimba probabil nimic, nici nu va fi prea citită. Scriu pentru că mă copleșește nedreptatea ce se produce. Ah, da, viața e nedreaptă… De fapt nu, viața nu e nedreaptă, oamenii sunt nedrepți iar această  nedreptate se răsfrânge atât asupra lor cât și asupra celor ce-i înconjoară. 

Așa cum nu înțeleg nevoia oamenilor de a se discuta (PE LA SPATE) unii pe alții, așa nu înțeleg nici nevoia intrinsecă unora de a ști în fiecare moment ce se întâmplă în viața, în patul, în bucătăria altora. 

În lipsă de argumente reale și mai ales raționale, majoritatea îi dă înainte cu familia tradițională.  Care înseamnă ce, în zilele noastre și în contextul social-economic actual? Căutați statistici și demonstrați că nu înseamnă: o mulțime de divorțuri după câțiva  ani de la căsătorie  (de multe ori după doar câteva luni), familii cu un părinte sau chiar ambii alcoolici sau consumatori constanți de alcool și chiar droguri, copii abandonați prin centrele de plasament sau pur și simplu pe străzi, familii fără educație  (fie ea culturală, socială, sexuală) din care ajung pe lume copii ce vor rămâne analfabeți și inadaptati social toată viața lor. Și astea NU sunt excepțiile, ci regula, cu atât mai mult în România. 

Nu știu dacă realizați faptul că o familie care dorește să adopte un copil, trebuie să treacă printr-un lung proces de verificări, evaluări și confirmări. Familia respectivă va fi monitorizată mereu, astfel că va trebui să-i asigure copilului cel mai bun trai și  cea mai bună educație pentru a-l putea păstra.  Vă dați seama că cel puțin jumătate din familiile „normale” din România și-ar pierde pe loc copiii și dreptul de a procrea dacă ar fi astfel monitorizați?  

Oh, am auzit chiar varianta cum că acei copii vor fi îndoctrinați și vor deveni și ei homosexuali, neavând dreptul de a alege. Deci homosexualitatea e o boală.  Contagioasă pe deasupra!  Eu vă întreb: ce alegeri dați voi copiilor în momentul în care le băgați pe gât doctrinele voastre religioase, îi forțați să se adapteze și să se supună regulilor voastre, îi obligați să accepte binele și răul și diferența dintre ele așa cum o înțelegeți voi. Cu ce e asta diferit?  Ah da, homosexualii nu sunt normali.. Căci voi atotputernicilor decideți normalitatea prin, cum altfel, dictatură. Pentru că așa ați fost crescuți și educați. – Asta cu educația e relativă…- Sau vă e teamă că aceste familii ar deveni un exemplu de comportament și de iubire?  Sper că măcar atât realizați: homosexualii decid întemeierea unei familii pentru că se iubesc, nu pentru unul are un cont gras la bancă.  De fapt nu realizați, deoarece voi i-ați redus la un act sexual „nepotrivit”. Asta pentru că voi n-ați visat niciodată la un sex anal, nici măcar cu o femeie, pentru că voi sunteți atât de cucernici și de normali… Pupați în schimb cu drag moaște pline de viermi.

 Vă deranjează paradele lor? V-ați urmărit paradele voastre în care vă înjurați și vă călcați în picioare ca să apucați o pupatura pe curul unui schelet sau pentru o cana de aghiazma? 

Toleranța a ajuns a fi un lux, o virtute de care prea puțini oameni mai sunt capabili. V-ați pus o secundă în locul lor? Ce-ați face dacă ai voștri copii ar fi homosexuali?  I-ați renega, nu-i așa? I-ați dezmoșteni și i-ați alunga… Orice, doar să nu vă deranjeze lumea perfectă în care aveți iluzia că trăiți.  Încă nu am auzit un singur argument rațional împotriva căsătoriilor gay. Doar scuze firave pentru apărarea familiei tradiționale și perfecte care nu există nici măcar în filme sau în cărți.  Asta-i penibil și total anormal. Doar că e la modă discriminarea și o folosiți permanent pe absolut orice nu intră în bula de săpun a normalității voastre. 

Eu zic așa: să vă ferească Moș Crăciun de unirea tuturor categoriilor discriminate împotriva normalității voastre. Sau asta e teama voastră principală? 

Reclame

18 gânduri despre “Oameni

 1. Excelent articolul! Cel mai mult îmi place că ai punctat faptul că „homosexualii decid întemeierea unei familii pentru că se iubesc, nu pentru unul are un cont gras la bancă” (sau ca să fie „în rând cu lumea”, sau ca să aibă o nuntă bănoasă, sau, sau, sau… motive de întemeiere a sănătoasei și normalei familii de heterosexuali sunt destule). Dar da, ei sunt cei bolnavi și anormali…

  Apreciază

  1. Adevarul e că, dacă iei la bani mărunți pe un hater să-ți explice de ce și de cum, habar nu are. Poate doar faptul că nu’i convine cum fac sex, pentru că, de fapt, la asta se rezumă totul.
   Ah, da, și pentru ca așa spune turma.

   Apreciat de 1 persoană

 2. În subiectul cu pricina nu este vorba de toleranță sau discrimnare. Este greu de înțeles de ce trebuie să stabilească cineva că altcineva are dreptate și trebuie să i se accepte comportamentul – indiferent de forma de manifestare, așa doar în baza principiului „am dreptul să fac așa”. Nu intră în discuție termenul de toleranță când toată lumea medicală (bună) știe că homosexulitatea este o deviere de comportament.
  Clasificarea internațională OMS precizează că homosexualitatea reprezintă o tulburare a comportamentului sexual. Este, totodată, o deviere sexuală care nu presupune factori patogeni ca în cazul unei afecțiuni organice. Asociația Americană de Psihiatrie o definește ca „tulburare a orientării sexuale”, iar literura de specialitate franceză o consideră o perversiune.
  Devierile/tulburările de comportament sunt diverse, iar homosexulitatea se găsește în lista lor – instabilitatea, impulsivitatea, irascibilitatea, alcoolismul, vagabondajul, exihibiționismul, violul, incestul etc.
  Oare de ce oamenii lipsiți de toleranță trebuie să vină cu alte argumente, în afara celor științifice, care spun limpede că homosexulalul rămâne o personalitate dizarmonică cu conduită imitativă (adică a făcut pentru că a văzut și „i s-a părut” că acela se definește ca normal), fără discernământ și responsabilitate pentru evoluția lui în plan social ori medical. Normalitatea omului este una singură, nu se stabilește la colțul blocului și nu se negociază.
  Dacă într-o familie de gay, se adoptă un copil – ceea ce s-a și petrecut – ți se pare normal ca acel copil să rostească „tata unu” și „tata doi”?

     P.S. Firește că familia tradițională nu este perfectă. Dar vreau să știu ce este ori a fost perfect pe lumea asta?
  

  Apreciază

  1. Și totuși nimeni nu interzice impulsivilor, irascibililor, nici măcar alcoolicilor dreptul de a se căsători și a avea copii, deși aceștia fac mult mai mult rău lumii și lor înșiși decât homosexualii. Așadar, concret, cu ce deranjează ei atâta timp cât au un comportament civilizat? Deseori mult mai civilizat și neintrusiv decât al normalilor.
   Nu-mi pasa câți tați sau cate mame are un copil și nici cum îi numesc atâta timp cât acel copil e iubit, protejat și educat.
   Normalitatea nu e una singură, altfel tot ce ar fi anormal, inclusiv părinții iresponsabili, alcoolicii, etc, ar dispărea, nu doar homosexualii…

   Apreciază

   1. Normal psihic, fiindcă despre asta vorbim aici, este un diagnostic, nu doar o afirmație. Este drept că noțiunea de normal, pendulează între niște limite admise de către psihiatrie, verificate și verificabile. Iar dacă vorbim în termeni de „nu-mi pasă”, am înțeles cât de mult susții cauza unuia ca Cernea, pe care l-aș întreba… de câte feluri este normalul? Poate un normal este așa cum arată și cum vorbește el, nu? Eu ți-aș propune să-ți schimbi idolul.

    Apreciază

   2. Stai puțin, cred că vorbim de lucruri diferite: cine-i Cernea?
    Am spus ca nu-mi pasa câți părinți are un copil atâta timp cât este iubit și protejat. Orfanii au poate o mulțime de părinți până la majorat, niciunul biologic și pe nimeni nu interesează dacă e mama1 sau mama2. Nici măcar de bunăstarea lor nu interesează pe nimeni. Despre ce vorbim aici???

    Apreciază

 3. Am citit ieri un articol excelent scris, bine conturat despre acest subiect fragil, observ eu, pentru romani. Desi apreciabil din punct de vedere stilistic, lipsit de agresivitate, articolul contrazice oarecum ce gandesc eu. Din el se detaseaza puternic opinia ca din punct de vedere religios, pentru crestini este un pacat sa fii gay. No, acum nu intru aici, subiect sensibil pentru mine de data asta… Ca daca zice la Biblie asta, apoi, asta facem… Nu, nu ma leg nici de acest fapt. Ca ma enervase deja mentiunea in treacat cum ca si fertilizarea in vitro e un pacat. Ha! Banuiesc ca prietenii mei vor ajunge in iad dupa tormentul prin care au trecut ani indelungati pentru a avea un copil… Si acum ca il au, il educa, il cresc cu dragoste si armonie, il pregatesc pentru viata si ii daruiesc echilibru, sunt de fapt niste pacatosi jalnici ca au apelat la aceasta metoda ingenioasa si dificila de a il avea… A fost o paranteza, atat… Constat acum ca ai punctat cam ce mi-a trecut mie prin minte in urma respectivului articol. Eu ma intreb, modificarea legislativa din Constitutia Romaniei (daca ar fi) implica cumva si casatoria religioasa intre cei dintr-un cuplu gay? Pentru ca deducerea mea e ca cer doar niste drepturi civile… Atunci cum se explica ca toti crestinii practicanti au iesit in strada sa protesteze impotriva lor? Ei exista oricum, cu acte sau nu, tot ii poti vedea pe strada. Nu inseamna ca suprimandu-le un drept, ei vor deveni invizibili. Zau, nu inteleg… Nu inteleg ducerea aceasta la extrem, o trasatura pregnanta a romanilor… Nu e o plaga ce se revarsa asupra intregii populatii. Nu conservatorismul ne duce mai departe. Altfel, ca si multi altii, am dubii in ceea ce priveste familia tradionala, asa cum o vede majoritatea. Valori poate perpetua orice om, indiferent de orientarea lui sexuala.

  Apreciază

  1. Oamenii au o nevoie extremă de a conduce, a controla, a se face lucrurile după cum vor ei. La romani această nevoie e mai pregnanta. Sunt deranjați în primul rând fonic de cuvânt în sine, în mare parte și din cauza faptului că acesta a fost întotdeauna un subiect tabu. Îi mai deranjează preconcepțiile dar și imaginile pe care și le creează în mintea lor, evident, tot dpdv sexual. Toată tragedia asta a apărut de fapt din cauza frustrărilor sexuale și a conceptelor religioase care mie îmi repugna.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Să știi că sunt mulți cei care gândesc astfel și realizează ridicolul situației dar și cata ură e la mijloc în această situație. Preferă să tacă însă, pentru a nu supăra sau deranja sau din teama de a fi proscrisi social. Eu am îndrăznit să-mi exprim părerea, nu pentru a deranja pe cineva, ci pentru că așa am simțit, pentru că nu-mi place toată ura asta gratuită și nemotivata și… pentru că pot! 😀
    Și nici nu țin să fiu acceptată sau să mă integrez undeva.

    Apreciază

   2. Te inteleg. Banuiam de unde a pornit nevoia ta de a scrie despre acest subiect pentru ca am avut aceeasi reacție vis-à-vis de aceasta situatie. Astfel, ti-am aplaudat abordarea! 🙂

    Apreciază

  1. Ură, da. Cum spunea și Monika, ei doar își cer niște drepturi civile. Drepturi pe care le au în totalitate violatorii, criminalii, infractorii. Pentru ei nu iese nimeni să ceară a li se lua dreptul de a avea copii.
   De aceea consider tot circul ăsta o mare nedreptate. Și am impresia că e mai mult cu iz electoral..

   Apreciat de 1 persoană

 4. Eu cred că ai perfectă dreptate și te felicit pentru curajul susținerii unei idei ”altfel” în ochii unora, al tradiționalilor, zic. :)) Aceia care sunt masa de manevră a politicienilor și a persoanelor cu interese, dar mai ales a îndobitocirii, căci ăsta e miezul unei atitudini de genul ”Apărăm familia tradițională”. Serios? Când a apărut? Când vor fi alegerile? Cine sunt cei care apără asta? Nu e nevoie decât de ochi deschiși… Ok, nu mai discut de politică, hai să vorbim de educație… ups, s-a terminat creditul. 🙂
  N-are rost, mă lungesc. Bravo mult! 😉

  Apreciază

 5. Daca religiosii zilelor noastre ar cunoaste Legea lui Dumnezeu,nu ar arata cu degetul spre altii,ci si-ar analiza propriile devieri de la adevar si iubirea aproapelui.
  Daca vom privi obiectiv la crestinismul actual mondial,vom realiza ca toate nenorocirile mocdiale,din toate timpurile,au fost provocate de religii si lideri religiosi,care în toate timpurile istoriei omenirii,au dorit sa-si impuna suprematia pamânteasca,uitând Legea Lui Dumnezeu,si dorind sa instaureze dictatura religiilor lor pe pamânt,pierzându-si credinta în promisiunile lui Dumnezeu,motiv pentru care,chiar si ‘poporul ales’Israel,a fost aspru pedepsit,pedeapsa ce a culminat cu stergerea si dispersarea lor printre natiunile pamântului,în special în Europa.
  Timp de doua milenii nu au avut o tara a lor,iar dupa cel de-al doilea razboi mondial,au fost dusi de Anglo-Americani ,implantati în teritoriile Palestinei,în scopul controlarii de catre acestia al întregului Orient-Mijlociu,în vederea exploatarii ‘aurului negru’.
  Ei detin puterea globala,Iudeo-crestinii,iar tu ,draga C.M,cred ca ti i-ai pus în cap cu acest articol,însa printre ei sunt cei mai multi homosexuali,pedofili,incestuosi,si criminali de…suflete,pentru ca Dumnezeu i-a lasat sub blestemul celor „treizeci de arginti”,pretul tradarii Fiului omului,Hristos,de catre,Iuda Iscarioteanul.
  Astazi acest „Iuda” este multiplicat de mii de ori,si face planuri cum sa-l vânda pe Cel Ce Este IUBIRE AUTENTICA,SACRIFICAT pentru pacatele tuturor oamenilorde pe Terra,”mai ales al celor credinciosi”… (credinciosi nu este echivalent cu religiosi)
  Bonne weekend !:)

  Apreciază

 6. Vorbim vorbim vorbim. Nu prea ne pasa daca ranim sau daca avem dreptate. Sincer eu nu inteleg oamenii astia care iti consuma o „gramadoaie” de timp vorbind de una alta, rahat si chestii uscate.
  In plus, eu aud, ce-i drep nu in cercurile mele, parari atat de stupide si limitate incat ma intreb daca libertatea asta ne foloseste la ceva, sau doar la „clantaneala” nejustificata.
  kisses,
  Ioana

  Apreciat de 1 persoană

Tu ce crezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s